Na inicijativu gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića, Gradska uprava Trebinje će i ove godine, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, podijeliti sredstva u visini od 50 KM majkama poginulih boraca sa područja grada Trebinje, majkama poginulih boraca koje su primaoci posebnog mjesečnog primanja, kao i nezaposlenim suprugama poginulih boraca.

gradska administracija trebinje

Pomenuta sredstva će podijeliti predstavnici Grada Trebinja i Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu u skladu sa evidencijom Odjeljenja.
Takođe, gradonačelnik će sutra zajedno sa predstavnicima Centra za socijalni rad posjetiti domove socijalno ugroženih žena – korisnica prava na novčanu pomoć Centra za socijalni rad, koje žive u alternativnom smještaju u naselju Crnač u Petrovom Polju.

U okviru posjete naselju Crnač, gradonačelnik će obići i nepokretne žene koje su korisnice novčane pomoći Centra za socijalni rad.

Prilikom svih posjeta gradonačelnik će uručiti novčane iznose u vrijednosti od 50 KM.

Napominjemo da je Gradska uprava Trebinje i prošle godine uoči praznika žena dodijelila sredstva socijalno ugroženim ženama, te majkama i suprugama palih boraca, kada je gradonačelnik Trebinja posjetio i uručio simbolične poklone majkama iz porodica Građić i Ninković, koje su u proteklom otadžbinskom ratu izgubile dva sina, kao i porodicu Masleša, čiji je sin život izgubio kao najmlađi borac Trebinjske brigade.