Plivači "Leotara" proteklog vikenda učestvovali su na 32. Internacionalnom HiPoint plivačkom Mitingu u Švajcarskoj na bazenu Oerlikon u Cirihu. Na ovome eminentnom plivačkom takmičenju učestvovalo je 483 plivača iz 59 klubova iz Norveške, Lihtenštajna, Luksemburga, Austrije, Njemačke, Švajcarske, BiH i reprezentacija Grčke.

plivanje pk leotar trebinje

Plivački klub Leotar predstavljali su mladi plivači Balša Šarenac (1997), Ana Čučković (1998), Nikolina Mirdinja (1998), Marija Ninković (2000), Anastasija Radmilović (2000) i Helena Lakić (2005). Boravak u Cirihu plivači Leotara su iskoristili da odrade i mini pripreme, što je u mnogome pomoglo da na samom takmičenju na bazenu Oerlikon ostvare odlične rezultate i postave svoje lične rekorde u svim disciplinama koje su plivali. Najvrijedniji rezultat, od članova PK "Leotar", na takmičenju u Cirihu ostvarila je Ana Čučković, ona se plasirala u finalnu trku u disciplini 50m prsno. Ana je u finalu osvojila sedmo mjesto sa rezultatom 34,86 i krenula stopama Ivane Ninković koja je, prije dvije godine , plivala finale u ovoj disciplini u Cirihu. Ana Čučković sa ovim rezultatom ostvarila je normu za Balkansko juniorsko prvenstvo koje se održava krajem Aprila u Grčkom gradu Larisa.

"Sa treninzima u Cirihu i ostvarenim rezultatima naših plivača sam veoma zadovoljan , pogotovo imajući u vidu da su na takmičenju plivali svoje najbolje rezultate, plivali su u  seniorskoj konkurenciji, iako su svi oni još u mlađim kategorijama. Ana Čučković je na 50m prsno otplivala odličan rezultat, ostvarila normu za Balkanijadu i trenutno sa rezultatom 34,86 ima drugo vrijeme u BiH odmah do Ivane Ninković", kaže Veljko Piljević, trener PK "Leotar".

Iz Plivačkog kluba "Leotar" posebnu su zahvalni SPC i ocu Miroslavu Simijonoviću, koji su bili domaćini plivačima Leotara u Cirihu, bez čije pomoći plivači Leotara ne bi mogli da učestvuju na ovome kvalitetnom plivačkom takmičenju, kao i Trebinjcima, braći Setenčić, Draganu i Milanu i njihovom ocu, Ristu Runjevcu, Srđanu Milojeviću, Voju Kilibardi, koji su ih srdačno dočekali i ugostili u Cirihu.