Pripadnici MUP-a Republike Srpske danas su pretresli objekte u Gacku u vlasništvu braće Boža, Milana i Sretka Vučenovića iz Gradiške, koji su osumnjičeni za pranje novca i sticanje protivpravne višemilionske koristi.

policija cjb trebinje

Kako Srna saznaje u policiji, pretreseni su hotel "Metohija", preduzeće "Planinsko dobro" i još nekoliko objekata, s ciljem izuzimanja dokumentacije o kupovini objekata u Gacku i dalje istrage protiv Vučenovića.

Osnovni sud u Trebinju u junu prošle godine blokirao je imovinu braće Vučenović u Gacku u vrijednosti od 5,5 miliona KM.

Policija i tužilaštvo istražuju Vučenoviće zbog sumnje da su nelegalni novac kupovinom nekretnina ubacivali u legalne tokove u Republici Srpskoj i tako stekli protivpravnu korist od 13 miliona KM.

Vučenovići su od ranije poznati kao vlasnici preduzeća koje je pod sumnjivim okolnostima posredovala za rad u inostranstvu.

Radnici zaposleni u objektima u vlasništvu braće Vučenović održavaju proces na minimumu i više mjeseci ne primaju plate. Oni smatraju da moraju biti istražene sve radnje vlasnika, kako bi se preduzeće spasilo i opstalo.