Prva faza projekta izgradnje i rekonstrukcije vodovoda u Trebinju, u vrijednosti od preko 2.057.344 KM, trebala bi početi sredinom ili krajem mjeseca marta – procjenjuje se u Odjeljenju za prostorno planiranje Gradske administracije Trebinje.

trebinje

Ukupna vrijednost svih faza projekta rekonstrukcije i izgradnje sistema vodosnabdijevanja i kanalizacije je 12.000.000 KM, a sredstva finansiranja biće obezbijeđena iz kreditnih linija EIB-a (50%), IPA grantova (35%) i iz budžeta Grada Trebinje (15%).

U okviru prve faze planirana je izgradnja rezervoara „Krš“, rekonstrukcija i izgradnja cjevovoda za vodosnabdijevanje Krš – Školski centar i cjevovod za vodosnabdijevanje Hrupjela-Vinogradi. Izvođač radova sa kojim je potpisan ugovor o izvođenju radova je „Radis D.O.O.“, a ugovor o nadzoru je potpisan i sa nadzornim organima koje je odabralo Ministarstvo finansija RS, a to su Konzorcij „Eptisa“ i „Voding 92“ iz Bijeljine.

Tim koji je zadužen za implementaciju projekta u Gradskoj administraciji Trebinje održao je danas prvi radni sastanak sa predstavnicima nadzornih organa, a već sljedeće nedelje tim će se sastati i sa izvođačem radova, predstavnicima firme „Radis D.O.O.“