Tijana Trklja, maturantkinja Srednjoškolskog centra “Golub Kures“ iz Bilece, još jednom je dokazala da za nju ne postoje granice ni prepreke da uspije u onome što radi.

tijana trklja bileca

Ona je ovoga puta jedini srednjoškolac i stvaralac iz Republike Srpske koji je prošao na literarnom konkursu koji je raspisao „Forum mladih Makedonaca“. Naime, Tijanin rad pod nazivom "Aleksandar" u vrlo jakoj konkurenciji je ušao u najuži krug najljepših radova na zadatu temu "Makedonija u mojim očima".

Najbolji radovi, štampani su u zborniku “Makedonija u mojim očima“, a svečana promocija zbornika održana je u Akademiji del Lusso u Beogradu, u prisustvu delegacije Ministarstva vanjskih poslova Republike Makedonije.

Važno je napomenuti da je ova mlada Bilećanka više puta nagrađivana od Ministarstva prosvjete i kulture Srpske i Ministarstva prosvjete i nauke Srbije, te da je zastupljena u više zbornika i monografija. Pored pisanja poezije, uspješno se bavi slikarstvom, fotografijom i novinarstvom. Učesnik je više seminara i foruma.