Poziv građanima za zamjenu ličnih dokumenata

Autor: TrebinjeLive Foto: Google.ba
TREBINJELIVE 03. 03. 2014. - 12:50h

Iz Centra javne bezbjednosti Trebinje pozivaju građane da ukoliko im je istekao rok važenja ličnog dokumenta (lična karta. vozačka dozvola ili putna isprava), izvrše svoju zakonsku obavezu i podnesu zahtjev za zamjenu.

izdavanje licnih dokumenata trebinje

Prema Zakonu o ličnoj karti državljana BiH, imalac lične karte dužan je da podnese nadležnom organu zahtjev za zamjenu najkasnije 15 dana prije datuma isteka važenja sadašnje, a ako to ne učini, lična karta prestaje da važi sa datumom isteka.

Ukoliko je istekao rok važenja vozačke dozvole, po Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH propisana je novčana kazna u iznosu od 30 KM za upravljanje motornim vozilom u saobraćaju sa vozačkom dozvolom kojoj je istekao rok važenja.

Podsjećamo da je najviše ličnih dokumenata (lična karta i vozačka dozvola) izdato 2004. godine i sa obzirom da je u većini slučajeva rok važenja 10 godina, ove godine ističe rok važenja.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja