Siniša Šušić (32) iz Ljubinja, čovjek s najvećim stopalima u Bosni i Hercegovini, a vjerovatno i regionu, u našoj zemlji ne može kupiti cipele ili tenisice broj 56 te je često prinuđen da iz Kanade naručuje obuću, koju zna platiti i po 200 dolara.

sinisa susic

Pomoć prijatelja

Siniši problem predstavlja i hodanje stepenicama, vožnja automobila...

- Obuću najčešće nabavljam u Kanadi, preko ujaka iz Mostara i nekih njegovih veza. Za sada mi on to obezbjeđuje. Mada neki par obuće dobijem i preko nekih ljudi koji se jave kada čuju za mene. Posljednji put mi se javila žena iz Crvenog krsta iz Kotor-Varoši i poslala mi par patika i mnogo sam joj zahvalan na tome - kaže Siniša.

On dodaje da je odavno prestao gledati izloge ovdašnjih prodavnica jer ga samo tuga uhvati što je drugačiji od ostalih i što ne može kupiti sebi cipele kao i svaki normalan čovjek.

- Još u petom razredu nosio sam broj 45-46, a u osmom je to već došlo do 48-49. Tada sam više bio bos i mokrih noga - kaže Siniša.

Često pucaju 

Kaže da mu je svejedno nosi li patike ili cipele.

- Svejedno mi je šta nosim, samo da noga nije bosa. Patike mi mogu trajati dva do tri mjeseca jer, s obzirom na moju konstrukciju i težinu, često pucaju - dodaje Siniša, pojašnjavajući da je visok dva metra i dva centimetra te težak blizu 180 kilograma, ali s nabavkom odjeće nema problema kao s obućom.

 Pomoć iz "Beme"

Poslije priče o Šušićevim problemima na ATV-u javio se vlasnik Fabrike obuće "Bema" iz Banje Luke.

- Izraditi cipele broj 56 za nas je izazov. Siniši ćemo besplatno uraditi dva para cipela, radne i paradne - kazao je vlasnik Marinko Umičević.