Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je Srni da je mljekara "Pađeni" iz Bileće primjer uspješne porodične firme na području Hercegovine koja zapošljava 50 radnika.

nagrade i priznanja vukoje

"Ova firma, koja je počela sa radom prije 15 godina, izrasla je u značajnog pokretača privrede na području Hercegovine. Danas je to savremeno opremljen pogon koji ima dnevni kapacitet prerade od 25.000 litara svježeg mlijeka, koje otkupljuje oko 800 kooperanata", rekao je Košarac.

On je, nakon posjete mljekari "Pađeni", naglasio da je posebno značajana saradnja sa kooperantima sa područja sarajevsko-romanijske regije.

Košarac je danas posjetio i Vinariju "Vukoje" u Trebinju, za koju je rekao da je ponos Hercegovine i simbol proizvodnje vina u Republici Srpskoj i BiH.

"Vlasnik ove vinarije očigledno ima jasnu viziju poslovanja i razvoja, i ubijeđen sam da će Vinarija 'Vukoje' ostati prepoznatljiva po kvalitetu svojih proizvoda", ocijenio je Košarac i dodao da u prilog tome govore i brojne nagrade i priznanja koje je ova vinarija dobila na domaćoj i međunarodnoj sceni.