Grad Trebinje je ove godine na 36. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu težište stavilo na vinski turizam, koji doživljava uspon, izjavila je direktor trebinjske Turističke organizacije Tatjana Bulajić.

tatjana bulajic turisticka organizacija grada trebinja

Bulajićeva je novinarima na Sajmu, koji je otvoren danas, rekla da se očekuje da će vinski turizam, zahvaljujući određenim projektima koji su najavljeni u prekograničnoj saradnji, doživjeti veliki uspon.

Govoreći o značaju Sajma u Beogradu, Bulajićeva je navela da turisti iz Srbije čine 30 odsto stranih gostiju u Trebinju.

Ona je najavila da će do početka sezone turistima u Trebinju biti na raspolaganju oko 800 kreveta u hotelima i oko 200 u privatnom smještaju.

"Znamo da Beograđani jako vole Trebinje, a osim gostiju iz Beograda, imamo mogućnost da se predstavimo i drugim turističkim agencijama i turoperaterima zato što je ovo jedan od najvećih sajmova", rekla je Bulajićeva.

U Beogradu je danas otvoren 36. Međunarodni sajam turizma na kojem će se do nedjelje, 2. marta predstaviti više od 1.000 izlagača iz 54 zemlje svijeta, a svoju turističku ponudu predstaviće i Republika Srpska.