Savez opština istočne Hercegovine traži od predstavnika HE „Dabar“ i „Hidroelektrana na Trebišnjici“ da upoznaju načelnike opština iz ove regije o provedenim aktivnostima na projektu „Gornji horizonti“ i planovima za naredni period.

sjednica savjeta opstina istocne hercegovine nevesinje

Savez predlaže da se sačeka sa odlukom o eventualnom izmještanju sjedišta preduzeća HE“ Dabar“ iz Trebinja do početka radova na glavnom projektu. Na današnjoj sjednici Izvršnog savjeta Saveza opština IH održanoj u Nevesinju zajednički je ocijenjeno da u izbornoj godini nije prikladno donositi tako važnu odluku kao što je uspostavljanje novog sjedišta preduzeća.

Kako je naglasio predsjednik Izvršnog Savjeta Momčilo Šiljegović, zaključci sa današnje sjednice biće proslijeđeni Vladi RS, Elektroprivredi RS, HET- u i HE „Dabar“.

Članovi Izvršnog savjeta danas su sa prof. dr Jovom Ateljevićem potpisali Ugovor o izradi Strategije razvoja Istočne Hercegovine. Razmatran je i zahtjev Koordinacionog odbora BORS-a za pomoć porodicama iz boračkih kategorija. Odobrena su sredstva od 2.500 KM za socijalno najugroženije porodice iz ove populacije.

Na današnjoj sjednici predstavljena je inicijativa OSCE-a za promovisanje političke kulture i kulture dijaloga u istočno – hercegovačkim opštinama.