Jovo Pudar, poznati bokser i veliki prijatelj Kik boks i boks kluba "Leotar" iz Trebinja, boravio je juče u posjeti ovom klubu te prenio iskustva i prijateljski proveo jedan trening sa trebinjskim “Kobrama”.

posjeta kik boks i boks klubu leotar jovo pudar

Rođen je u Mostaru, a u rodnoj Hercegovini je i započeo boksersku karijeru, koju je zbog prisilnog egzodusa Srba u posljednjem ratu morao nastaviti dijelom u inostranstvu, dijelom u Srbiji.

Pudar već duže vrijeme živi i radi u Beogradu, nadimak mu je "Kosač", te je predstavlja srpskog teškaša koji je rangiran na sedmom mjestu WBA rang-liste, a iza sebe ima 33 meča u kojima je ostvario 30 pobjeda (17 nokautom) i četiri poraza (posljednji put poražen 2013. od Čagajeva). Ima pojas šampiona u PABA verziji, i jedan je od najpoznatijih sportista iz Hercegovine.

“Jovo je moj lični prijatelj i prijatelj kluba. Nadam se da će prilike dozvoliti da ovakvih susreta još bude. On je iskusan bokser i veliki sportista, te njegova posjeta mnogo znači svim članovima kluba", rekao je Maksim Bošković, trener "Leotara" i dodao da je trening sa jednim od najboljih boksera podstrek i motivacija da na narednim takmičenjima članovi kluba punom snagom pokažu šta su do sada radili.