Nakon što je Fudbalski klub "Leotar" u posljednji čas izvučen iz krize, te se napokon postigao dogovor između svih struktura u gradu da se obezbijede uslovi za nastavak tekmičenja u Premijer lige BiH i da se klub sa dugogodišnjom tradicijom ne ugasi, danas je, prema pisanju "Blica", nastupila nova kriza u taboru Trebinjaca.

fk leotar pred gasenjem

Kako piše "EuroBlic", današnje izdanje za Republiku Srpsku, Željezničaru i Leotaru prijeti izbacivanje iz Premijer lige BiH od strane UEFA zbog namiještanja međusobnih utakmica.

Organi Evropske fudbalske unije vode istragu protiv Željezničara i Leotara zbog dvije međusobne utakmice odigrane u Trebinju. Prva je odigrana u posljednjem kolu u sezoni 2011/12. kada je Leotar savladao šampiona sa 2:1 i time osigurao opstanak, dok je druga odigrana u jesen naredne sezone, 2012/13., kada je gost slavio sa 0:2.

Blizak izvor "Bilac" je istakao da je u Nion stiglo nekoliko anonimnih prijava pod sumnjom da su namještene ove utakmice, pa je UEFA bez obavještenja Tužilaštva BiH ili Fudbalskog saveza BiH pokrenula istragu.

"Nakon pregledanih snimaka utvrđeno je da na tim mečevima nije bilo dovoljno zalaganja, ali za sad se ne zna u kom smjeru će otići istraga. Ako se dokaže da je bilo neregularnosti, onda će Željo i Leotar biti izbačeni iz Premijer lige BiH. Igraće u prvenstvima entiteta a sezonu će da počnu sa velikim bodovnim minusima", rekao je izvor "EuroBlica".

Niko sa "Grbavice" nije želio da govori na ovu temu, dok je sa stadiona "Police" navode o istrazi potvrdio neimenovani član uprave Leotara. "Tačno je da je UEFA vodila istragu, mogu da potvrdim da su tražene izjave aktera mečeva. Pojedinci su išli u Švajcarsku kako bi dali izjave", rekao je neimenovani član rukovodstva Trebinjaca.