Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje i Gacko su, tokom prošle sedmice, sproveli lokalnu akciju pojačane kontrole saobraćaja u cilju prevencije prekršaja koji su glavni uzročnici saobraćajnih nezgoda.

povecana kontrola motociklista i biciklista na podrucju CJB Trebinje

Prilikom realizacije akcije poseban akcenat je stavljen na sljedeće prekršaje: kontrolu nepropisnog izvođenja radnje vozilom, nepropisno kretanje vozilom, nepropisno izvođenje radnje skretanja, nepropisno izvođenje radnje vožnjom unazad, nepostupanje po znaku “Obavezno zaustavljanje“ i nepropisno obavještavanje ostalih učesnika u saobraćaju o namjeri izvođenja radnje.

Policijski službenici za bezbjednost saobraćaja su kontrolisali ukupno 58 vozila, kojom prilikom je evidentirano ukupno 54 prekršaja.

Policijski službenici će i u narednom periodu vršiti pojačane kontrole učesnika u saobraćaju u cilju prevencije prekršaja koji se javljaju kao uzroci saobraćajnih nezgoda.

Apelujemo na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa jer na taj način doprinose kako ličnoj tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.