Udruženje amputiraca Trebinje večeras je uputilo saopštenje u kojem demantuju pisanje novinara BN televizije Nebojše Vukanovića, na tekst koji je, između ostalog, prenio i portal TrebinjeLive.

saopstenje

Povodom natpisa u pojedinim pisanim i elektronskim medijima, kao i negativnih televizijskih priloga, o odborniku Zoranu Pologošu, u čemu prednjači tkz. novinar i tkz. političar BN televizije Nebojša Vukanović, u nastojanju da kažemo istinu o čovjeku koji je tema nedavno izrečenih neistina i višemjesečnih orkestriranih medijskih napada, obavještavamo Vas da je naš član amputirac ZORAN POLOGOŠ čestit, porodičan, pravedan i hristoljubiv čovjek, da je čovjek bez ijedne mrlje u životu, da živi sa nezaposlenom suprugom i troje maloljetne djece, da je ratni vojni invalid sa 90 % tjelesnog oštećenja i da je tu invalidnost stekao i ostao bez desne noge izvlačeći druga iz minskog polja, i da je nebrojeno puta do sada pomogao boračkim kategorijama.

Smatramo, da kada nije ostavio druga u minskom polju, rizikujući svoj život, da neće i nikad i nije ostavio na cjedilu nas borce, invalide i porodice poginulih boraca. Mi, teški ratni vojni invalidi, se nismo prodali nikada, ni 1991. godine, ni danas, nećemo ni sutra, a on je jedan od nas koji je dao dio tijela za nastanak Republike Srpske, da bi stvorio uslove da danas srećno živimo i radimo u miru.

Nas, članove Udruženja amputiraca Trebinje, ne zanima politika i ne cijenimo ljude po pripadnosti ovoj ili onoj političkoj partiji, već po ranama koje nosimo, po čestitosti, znanju i po borbi za poboljšanje prava naših kategorija i borbi za očuvanje Republike Srpske.

Ovo nije prvi put da nas proziva Vukan, nas kao Udruženje amputiraca i našeg predsjednika Skupštine, prozivao nas je i za predviđena budžetska sredstva za 2014. godinu u iznosu od 7.000 KM, ne znajući da nam je toliko potrebno samo za radnicu invalida u našoj kancelariji, ali se nadamo da je posljednji.

Poručujemo mu da svoje lične frustracije zbog megalomanskih ambicija, liječi na drugom mjestu i neka se kandiduje za šta god hoće, ali ovog puta nek se ne nada podršci boračkih kategorija jer njegov govor mržnje prema svima, osim prema svom mentoru, postaje već prepoznatljiv.

Poručujemo mu da se drži svog SRP-a i crvenog čekića svog mentora i da ponovo zajedno sade tikve u oktobru, ali ko ih s vama sadi o glavu mu se obijaju. Govoreći u negativnom tonu o nama, on govori o sebi i svakog dana sve više gubi one kojima je, ponekad, bio i simpatičan.

Znamo jedno, a to je sigurno, u kojoj god partiji bio Zoran će se svim srcem boriti za riješavanje nagomilanih problema porodica poginulih boraca, invalida i boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i uvijek će imati našu podršku i podršku svih čestitih ljudi.

Želimo mu i želimo nam da na tom putu istrajemo.