U ulici „Doktora Levija“ u trebinjskom naselju Police jutros su osvanuli slomljeni zaštitnici tek zasađenih sadnica, a na lice mjesta izašli su radnici Komunalnog preduzeća, Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i policija.

slomljene sadnice trebinje

Stanari okolnih zgrada ističu da se sve desilo oko 1.00 sat poslije ponoći, kada su vandali iskrčili zaštitne ograde i savili tek posađene sadnice. „Ovo samo divlji ljudi mogu raditi, ovo ne rade vaspitana djeca. ’Gdje su roditelji?’, ’Gdje su komšije?’, ’Gdje je vlast?’. Umjesto da posade oni lome. Nisu u stanju da sačuvaju jedno drvo koje se posadi. Ovo je zločin.“, ističu ogorčeni građani i dodaju da se nadaju da će počinioci biti pronađeni.

Iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Grada Trebinja kažu da su stanari noćas prijavili Centru javne bezbjednosti vandalsko ponašanje, te da su jutros, nakon izlaska na lice mjesta, zatekli pet savijenih sadnica čije su zaštitne ogradice bile polomljene i izbačene iz ležišta. „Sadnice su mlade i žilave i srećom su ostale zdrave, ali ovo je nešto strašno što se dešava u našem gradu, jednostavno vandali ne žele da ostavimo našoj djeci ljepše Trebinje“, rekla je Mirjana Ratković, načelnik pomenutog Odjeljenja i dodala da ovo nije prvi put da se uništava gradska imovina u ovoj ulici. „I ranijih godina su sađene sadnice ali nikada nisu uspjele, uvijek ih neko uništi“, napominje ona i objašnjava da je u posljednje vrijeme u našem gradu i te kako prisutno vandalsko ponašanje, a vandali, uglavnom nakon povratka iz grada, u pijanom stanju, svoj višak energije ispoljavaju lomljenjem zajedničke imovine.

slomljene sadnice trebinje

Iz Odjeljenja apeluju na građane, a posebno omladinu, da čuvaju grad jer će jedino na taj način svojim budućim pokoljenjima ostaviti Trebinje.

slomljene sadnice trebinje

slomljene sadnice trebinje (1)