Milenko Šaraba, izabran je na sinošnjoj sjednici Gradskog odbora /GO/ Socijalističke partije /SP/ Trebinje za novog predsjednika stranke u ovom gradu, potvrđeno je portalu TrebinjeLive u ovoj stranci.

glavni odbor socijalista sutra u trebinju

Pored Šarabe, izabrano je i ostalo najuže rukovodstvo. Za potpredsjednika je izabran Rajko Ćapin, dok je za drugog potpredsjednika izabran dosadašnji predsjednik stranke u Trebinje Slobodan Mrdić.

U kratkoj izjavi za TrebinjeLive, Rajko Ćapin je istakao da će novo rukovodstvo raditi na temeljnom preobražaju i načinu rada i funkcionisanja Gradskog odbora i mjesnih organizacija, istovremeno vraćajući i jačajući identitet Socijalističke partije koja, kako kaže, mora dati puni angažman u kreiranju političkog ambijenta na području grada Trebinja djelujući konstruktivno u skladu sa programskim načelima SP-a. "Sve to iz razloga što je fokus interesovanja i djelovanja SP-a usmjeren prema običnim ljudima koji se u ovom momentu nalaze u velikim egzistencijalnim problemima. Među njima su, prije svega, mladi nezaposleni ljudi, djeca poginulih boraca, ratni vojni invalidi i nezaposleni demobilisani borci odbrambeno-otadžbinskog rata", istakao je Ćapin.

On je dodao da se u budućem periodu očekuje veća aktivnost na ozdravljenju i osvježavanju unutar samog Gradskog odbora, koji sa svojom većom angažovanošću treba da proizvede očekivani i zasluženi rezultat.
Inače, SP u trebinjskoj skupštini ima jednog odbornika.