Najbolja plivačica BiH, članica banjalučkog Olimpa Ivana Ninković, nastavila je prošle sezone sa odličnim nastupima, te je svojim rezultatima uspjela da se izbori za četvrto mesto na izboru najboljih sportista Republike Srpske, a nedavno je proglašena i najboljom sportistkinjom grada Banjaluke.

ivana ninkovic pk olymp

Prije dvije godine izjavila je da je nastupom na Olimpijskim igrama u Londonu ostvarila svoj prvi san, a već sada je napravila plan kako da se izbori za učešće u Rio de Žaneiru, 2016. godine. Naime, budući da ove godine zvršava Gimnaziju, odlučila je da aplicira za sportsku stipendiju u Americi, te tamo upiše neki jak fakultet!

- Ja sam veoma ambiciozna osoba kada je škola u pitanju. Još uvijek nisam sigurna koji fakultet želim da upišem, ali razmišljam da to bude povezano sa matematikom i fizikom, pa bi to mogao da bude elektrofakultet. Takođe, planiram da apliciram za sportsku stipendiju u Americi! Mislim da ću tamo imati šansu da uklopim plivanje i neki jači fakultet! Verujem da će mi se to ispuniti!