Naređena istraga protiv Gorana Zupca

Izvor: SRNA Foto: Google.ba
TREBINJELIVE 21. 02. 2014. - 20:23h

Tužilaštvo BiH donijelo je naredbu o provođenju istrage protiv direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ Gorana Zupca zbog nesavjesnog rada u službi, potvrdio je večeras Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

goran zubac istraga

On je naveo da je Zubac osumnjičen za neangažovanje tokom protesta u Federaciji BiH /FBiH/, što je dovelo do napada na institucije BiH, kada je pričinjena i velika materijalna šteta.

Prema njegovim riječima, Tužilaštvo BiH provodi sve aktivnosti u skladu sa zakonom.

Sipa je juče saopštila da je, prema važećoj zakonskoj regulativi, obezbjeđivanje javnog reda i mira na prostoru BiH u isključivoj nadležnosti ministarstava unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, Federacije BiH i kantona, odnosno Policije Brčko distrikta.

Kada je riječ o nedavnim protestima građana na širem području FBiH, kao i obezbjeđivanju zgrade Predsjedništva BiH, u kojoj su smješteni članovi Predsjedništva BiH, predsjednik FBiH i dva potpredsjednika, u isključivoj je nadležnosti Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH /članovi Predsjedništva BiH/, odnosno Federalne uprave policije /predsjednik i potpredsjednici FBiH/, koji su dužni da, u skladu sa zakonom, pružaju fizičku i tehničku zaštitu ovih lica, i to po mjestu stanovanja, mjestu rada i u kretanju.

„Ovakvoj tvrdnji ide u prilog i činjenica da je Federalna uprava policije dan prije protesta, 6. februara, formirala krizni štab, što je potvrda da su za stanje javnog reda i mira u FBiH isključivo odgovorni federalni MUP i kantonalni MUP-ovi, te da su imali zadatak da spriječe eventualna nezakonita postupanja građana za vrijeme protesta, te počinjenje materijalne štete“, ističe se u saopštenju Sipe.

TAGOVI:

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja