Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske i Ministarstvo za izbjeglice i ljudska prava BiH obezbijediće milion evra za rekonstrukciju trebinjskog Doma penzionera, potvrdio je danas u Trebinju zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Miladin Dragičević.

sastanak oko rekonstrukcije doma penzionera

Dragičević je naveo da je predviđena potpuna obnova zgrade i izgradnja 10 novih soba, s ciljem trajnog smještaja 30 porodica, korisnika kolektivnog i alternativnog smještaja.

"Ova sredstva biće obezbijeđena iz Programa `Ceb 2` za raspuštanje kolektivnih centara u BiH, koji finansira Evropska razvojna banka", rekao je Dragičević nakon sastanka sa direktorom Doma penzionera Darom Cvijetić.

On je pojasnio da program čeka odobrenje Savjeta ministara BiH i da će njegova realizacija početi uskoro, ako on u narednom periodu bude ratifikovan.

Dragičević je najavio i izgradnju dvije stambene zgrade u Trebinju sa 32 stana za korisnike alternativnog smještaja, a iznos ovog projekta je oko 1.150.000 evra.

dom penzionera

"Očekujemo da projekat bude realizovan u 2014. godini, ako se sve predradnje ispune, da se odredi lokacija, projektna dokumantacija, a prva operativna sredstva će povući oni koji budu ispunili te uslove", rekao je Dragičević.

Cvijetićeva je istakla da će realizacijom ovog značajnog posla trebinjski Dom penzionera postati finansijski samoodrživ i da će biti stvoreni uslovi za zapošljavanje još desetak radnika.

Nakon Trebinja, zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Miladin Dragičević i direktor Fonda za povratak BiH Mlađen Božović posjetiće opštine Ravno i Stolac.