Uskoro bi trebalo da počnu radovi na izgradnji stambene zgrade u naselju Gorica za koju će sredstva obezbijediti Ministarstvo boračko-invalidske zaštite u Vladi Srpske, kako bi se trajno riješio problem zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida /RVI/ od I do IV kategorije, istakao je  za Radio Trebinje Rajko Ćapin, načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Grada Trebinja.

trebinje grad

"U ovom momentu, što se tiče grada i Gradske uprave, mi smo odradili naš dio posla, odnosno prezentovali jednu predložnu rang listu koja je upućena prema nadležnom ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite na usaglašavanje, a sa druge strane mi smo obezbijedili zemljište i infrastrukturu na kojoj će se ta zgrada i graditi. Zakon obavezuje i ministarstvo i Gradsku upravu da se ti ljudi konačno i trajno stambeno zbrinu", rekao je Ćapin za Radio Trebinje.

Ćapin nije mogao da precizira početak radova, te je naglasio da očekuju povratnu informaciju iz ministarstva. "U ministarstvu moraju da pregledaju sve predmete i da vrate predložnu rang listu ponovo u Trebinje na prvostepenu stambenu komisiju koja će uticati da se to što efikasnije i ažurnije riješi", ističe Ćapin i dodaje da trenutno nije povećan broj zahtjeva porodica koje bi u Trebinju da riješe svoje stambeno pitanje.

Izgradnjom ove stambene jedinice u Trebinju će trajno biti zbrinuto 25 porodica poginulih boraca i RVI od I do IV kategorije odbrambeno-otadžbinskog rata.