U organizaciji Savjeta učenika Javne ustanove "Centar srednjih škola" iz Trebinja i sekcije "Connecting classrooms" pri ovoj obrazovnoj ustanovi danas je u prostorijama Udruženja "Sunce nam je zajedničko" održano druženje učenika i članova ovog udruženja.

druzenje sa djecom sa posebnim potrebama

Kroz igru i pjesmu veoma brzo su prošla dva sata, a članovi udruženja gostima su pokazali svoje radove koji svakodnevno nastaju u prostorijama iznad parkinga Travunije, te plastenik i stolarsku radionicu iz koje je, uz pomoć majstora Vela, udruženje dobili veliki broj predmeta od drveta.

Nakon prezentacije njihovog dosadašnjeg rada, počela je igra i pjesma, a učiteljice, sa velikim osmijehom na licu, pozdravile su akciju mladih đaka kojima ovo nije prvi put da dolaze na druženje sa djecom i omladinom sa posebnim potrebama.

Prema riječima Miljane Ivanišević, predsjednika Savjeta učenika Centra srednjih škola, akcija je organizovana pod nazivom „Jedan dan za jedan osmijeh“, a sa ciljem da se pošalje jasna poruka da djeca sa smetnjama u razvoju nisu zaboravljena, te da su i ona dio društva. "Ovdje smo došlo da sa njima, našim drugarima, provedemo naše slobodno vrijeme. Uvijek su radosni kada nas vide, što nam daje dodatni motiv da se sa njima još češće družimo", riječi su Ivaniševićeve.

Inače, ova škola već duži niz godina organizuje humanitarne akcije, a njeni učenici prepoznatljivi su po tradicionalnom maturantskom davanju krvi. Takođe, učenici redovno učestvuju i na sajmovima i takmičenjima vezanim za školu, te na Malim olimpijskim igrama Srpske.