Na današnjem sastanku koji je održan u prostorijama Gradske uprave grada Trebinja donesena je odluka da se za novog trenera Fudbalskog kluba /FK/ “Leotar“ imenuje Vladimir Gaćinović, nekadašnji trener plavo-bijelog tima.

vladimir gacinovic napusta leotar

Gaćinović kaže za TrebinjeLive da je veoma teško izabrati prioritet šta u aktuelnoj situaciji raditi, te da je po njegovom mišljenju najbolje krenuti sa radom i formirati ekipu koja će koliko-toliko biti konkurentna ostalim sastavima u Premijer ligi BiH. „Nemam igrača. Ostala su tri-četiri igrača u klubu, da ne kažem da su se kvalitetniji igrači koji su imali angažman razišli. Samim tim očekuje nas puno posla i problem je što je prelazni rok istekao. Sve ekipe su od početka prvenstva finalizirale svoju formu, a mi se još nismo okupili ni počeli da treniramo. Sigurno da u ovom vrlo okrnjenom sastavu tek treba formirati ekipu, i vrlo teško ćemo u ovom kratkom periodu igrače oformiti da igraju i uđu u ritam prvenstva“, kaže Vladimir Gaćinović i dodaje da se i ranije susretao sa teškim situacijama, ali da je stanje u Leotaru nešto što prije nije gledao. „Tu smo da zajedno zasučemo rukave i da ne kukamo, da pričamo o nekim pozitivnijim stvarima jer problema imamo na pretek“, kategoričan je Gaćinović.

Prelazni rok je završen, a novi trener Leotara kaže da će dolazak novih igrača zavisiti od velikog broja faktora, poput toga da li će se na tržištu naći igrači koji su slobodni, fizički spremni i koji će se brzo uklopiti u sistem i način rada, te zadovoljiti kriterijum gdje moraju imati ispisnicu u odgovarajućem vremenu prije zaključivanja prelaznog roka. „Sve su to faktori koji ne daju za pravo da baš budemo totalno opušteni. Trebaće nam puno rada, ali i sreće da bi se sve sklopilo. Nadam se da ćemo imati podršku i ljudi iz uprave, kako kluba, tako i grada i javnih preduzeća“, dodaje Gaćinović i napominje da mu je drago što je na današnjem sastanku vidio ljude iz različitih struktura. „Čini mi se da je bio neki jedinstven stav da svi žele da pomognu Leotaru. Možda je sastanak, ne mogu reći sa malim zakašnjenjem, nego sa mnogo velikim, ali ipak bolje ikad nego nikad. Uvijek sam pristalica da je sve što se desi bolje nego da se nikako ne desi. Moramo svi zajedno da zasučemo rukave, pa i ako treba da ispadnemo da ispadnemo muški, a ne da završimo u trećoj i četvrtoj ligi bez zrna ispaljenog baruta. Tako da smo svi na nekom istom zadatku da ovo prvenstvo privedemo kraju, a kako i na koji način to ćemo tek vidjeti“, objašnjava Gaćinović za TrebinjeLive.

Pored Gaćinovića stručni štab za sada će sigurno činiti Miodrag Bodiroga, koji je i ranije radio u prvom timu, dok se za ostale članove još uvijek ništa ne zna. „Konačan stručni štab znaće se za nekoliko dana, jer ako smo dugo čekali do ovog momenta, onda ćemo sačekati još nekoliko dana da formiramo i stručni štab“, dodaje trener plavo-bijelog tima.

Fudbaleri „Leotara“, bez obzira na sastav, sutra kreću sa pripremama. „Ima klinaca koji su iz juniora i kadeta i tri-četiri starija igrača. Vjerovatno će se pojaviti i neko sa strane, ali u ovom momentu polako ćemo gledati da sklapamo tim i, bez obzira što nemamo puno vremena, ne možemo da žurimo i da dovedemo igrače sumnjivog kvaliteta. Sada nam trebaju provjereni igrači, koji imaju si-vi /CV/ i svoj kvalitet, jer samo na taj način mogu da nam donesu prevagu“, ističe Gaćinović i dodaje da moraju vrlo pažljivi biti i u odabiru novih igrača jer „samo“ šest igrača u timu može biti van područja BiH.

Novi trener tima sa „Polica“ kaže da u ovom momentu ne može reći da nada ne postoji, ali da ipak sve graniči sa velikim dostignućem. On kaže da će se tim truditi da da sve od sebe kako bi pružili dobre partije i postigli što bolje rezultate. „Svaka pobjeda za nas će biti kapitalna, a koliko ćemo biti uspješni u ovom momentu stvarno ne znam i ne mogu reći kriterijume ni ciljeve jer ne znam kako mi ekipa izgleda i kako funkcioniše. Nismo prošli pripreme, niti odigrali prijateljske utakmice, a još se ne zna ni u kojem ćemo sastavu igrati. Za sada sve magli, i bilo kakve komentare i prognoze nezahvalno je davati“, kaže Gaćinović i zaključuje da se nada da će tribine stadiona ponovo biti ispunjene navijačima.  „Volio bih da se navijači ponovo vrate na Police. Prošle sezone smo bili na dobrom putu, žao mi je što se sve izdešavalo, ali se ipak nadam da ćemo biti na nivou. Da bi navijači bili dvanaesti igrač mi moramo biti pravi na terenu. Oni moraju da prepoznaju da mi to maksimalno želimo, a iako ne budemo imali kvalitet zasigurno ćemo se potruditi da oni vide da dajemo sve od sebe“, zaključio je Gaćinović u izjavi za TrebinjeLive.

Podsjećamo da je na današnjem sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici lokalne vlasti, javnih preduzeća i ustanova, kao i privatnici, dogovoreno da Leotar nastavi sa takmičenjem, te da se učini sve kako bi Leo opstao u Premijer ligi BiH.