Nakon dva dana takmičenja u Igalu je završen 19. „Montenegro Mimoza Kup“ i 10. Otvoreno prvenstvo Crne Gore u plivanju koje u okviru Praznika Mimoze organizuju Javna ustanova kulture „Herceg Fest“ i doajen plivanja u Crnoj Gori Ivan Zuber.

plivanje pk leotar trebinje

U konkurenciji 35 ekipa i selekcija i 375 plivača iz Srbije, Hrvatske, BiH, Rusije, Albanije, Bugarske, Austrije, Slovenije i Crne Gore prvo mjesto kao i prošle godine je pripalo dubrovačkom „Jugu“ koji, kao trener, vodi proslavljeni plivač bivše države Boris Petrič čije su zvijezde Ivan Bilić i Tanja Šmid na osnovu Fidinih tablica najbolji plivači mitinga.

Dubrovčani su sakupili 423 boda, a druga je reprezentacija Beograda sa 304 boda, treća Zagrebačka plivačka selekcija sa 258 bodova, četvrta je reprezentacija Crna Gore sa 206 i peta „Bosna“ iz Sarajeva sa 156 bodova. plivacki miting mimoza igalo

U muškoj konkurenciji poslije Bilića drugo mjesto je pripalo Dariju Tuniću iz bečkog „Telezijanuma“ koji je na putu da poslije dobijanja sportskog pasoša nastupa za Crnu Goru na Balkanijadi u Grčkoj. U konkurenciji omladinaca najbolji plivač je Anđelo Šimić iz „Bosne“. Kod djevojaka pored neprikosnovene Tanje Šmid druga je Mina Mastilović član reprezentacije Beograd, a u kategoriji djevojčica priznanje je pripalo novoj članici crnogorske reprezentacije Kristini Milinović iz Moskve, a druga je Lorena Jerebić članica zarebačkog plivačkog saveza. Na ovoj plivačkoj manifestaciji oboreno je 12 rekorda Kupa Mimoze i šest rekorda Crne Gore.

Na takmičenju su uzeli učešće i plivači "Leotara" i zauzeli skromno 27 mjesto sa osam plasman bodova.