Policija u Gacku u četvrtak je privela Sretena Zirojevića (48) iz sela Bodežište kod Gacka, jer je prijetio da će baciti bombu u opštini Gacko.

policija

Iz CJB Trebinje je saopšteno da je prijetnje policiji u Gacku prijavila tehnički sekretar opštine.

- Prema prijavi, osumnjičeni S. Z. je u četvrtak oko 13.10 časova ušao u kancelariju tehničkog sekretara opštine Gacko i uputio joj ozbiljne prijetnje. Policija je saslušala S. Z. i pušten je da se brani sa slobode. Protiv njega će biti podnesen izvještaj tužilaštvu za ugrožavanje bezbjednosti - rekli su u CJB Trebinje, ne navodeći druge detalje.

Prema nezvaničnim informacijama, Zirojević je ušao u kancelariju tehničkog sekretara načelnika opštine Danijele G. i napao je, galameći da ništa ne rade, a zatim je prijetio da će ih pobiti.

- Prijetio je načelniku opštine, zamjeniku, ali i ostalima. Svaki put kada dođe kod nas, iako smo mu ranije pomagali, galami, prijeti. Nije bio nasilan i lupao. Kazao je da će baciti bombu, ali ubiti i sebe - ispričala je Danijela G. Dodala je da ništa posebno nije tražio, samo je napadao i govorio da su neodgovorni i da ništa ne rade.

U opštini Gacko su kazali da su se uplašili i da im nije bilo svejedno kada im je Zirojević prijetio, zbog čega su ga i prijavili. Rekli su da su od policije tražili i dodatnu zaštitu, odnosno da se Zirojeviću zabrani ulazak u opštinu.

Istakli su da su do sada Zirojeviću pomagali u više navrata na razne načine, kao i davanjem novčane pomoći. Prema riječima tehničkog sekretara u opštini Gacko, Zirojević je do sada od opštine dobio najmanje 1.000 maraka novčane pomoći.

Zirojević, koji se u posljednje vrijeme bavi pčelarstvom, po prijetnjama opštinarima u Gacku poznat je od ranije. On je u junu 2011. godine ušao u opštinu sa rojem pčela u najlonskoj kesi, koje je pustio u hodniku na trećem spratu. I tada je zaposlenima prijetio, a puštanjem pčela izazvao je ogromnu paniku. Zirojević je ovo uradio jer je nezadovoljan što nema stalno zaposlenje i što mu u opštini u tome ne pomognu. Zirojević je, nezadovoljan svojim statusom i 2010. godine štrajkovao je i ispred zgrade Skupštine opštine Gacko. Tada, navodno, nikome nije prijetio.

Plakati

Sreten Zirojević je u četvrtak u opštinu donio i plakate na kojima je napisao da u Gacku počinju protesti i štrajk protiv opštine.

Plakate je htio da zalijepi u zgradi opštine Gacko, a nekoliko ih je već bio polijepio po gradu. Plakate su poskidali pripadnici Komunalne policije.