Svečano je danas bilo u najmlađem hercegnovskom klubu, Fudbalskom klubu /FK/ „Obilić", koji baštini tradiciju istog kluba i istog imena  započetu prije devet decenija u Zelenici.

krsna slava fk obilic

Vjerovatno je Obilić danas jedini klub u Crnoj Gori koji  ima svoju krsnu slavi i slavi Sretenje Gospodnje.

U prisustvu brojnih zvanica i mladi fudbaler,  a ubrzo će to biti i klub djevojaka, su prisustvoli Svetoj liturgiji koju je u crkvi Svetog Preobraženja služio protojerej-stavrofor Blagota Vasiljević. Zatim su  igrači i njihovo rukovodstvo na čelu sa predsjednikom Predragom Vujnovićem obavili  sječenje slavskog kolača i organizovali trpezu ljubavi u Parohijskom domu u Igalu.

 „Ponosni smo na svoje igrače i još više na svoju tradiciju. Djecu učimo fudbalu ali i našem pravoslavnom običaju. Prilikom svog osnivanja izabrali smo Sretenje Gospodnje  za  krsnu slavu. Potrefilo se da je to i Dan državnosti Republike Srbije i naša delegacija je preksinoć bila prisutna u Podgorici, gdje je prijem organizovao novi ambasador Srbije u Crnoj Gori dr Zoran Bingulac, koji je i sam bio poznati fudbaler ’Crvene zvezde’ i ’Veleža’“, rekao je Vujnović i dodao da će učiniti sve da da gost kluba bude ambasador Republike Srbije.