Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević danas je izjavio za portal TrebinjeLive da se odnosi između Dubrovnika i Trebinja kreću uzlaznom putanjom, te da pozdravlja izjavu gradonačelnika Dubrovnika, Andra Vlahušića, da je spreman posjetiti Trebinje.

slavko vucurevic na konferenciji

"Pročitao sam izjavu gospodina Vlahušića i mislim da se stvari kreću u pozitivnom pravcu. Otpravnik poslova Ambasade SAD-a je nakon posjete Trebinju posjetio Dubrovnik. Mislim da ćemo u skorije vrijeme, s obzirom da gospodin Vlahušić ima dobru volju, saradnju podići na još veći nivo, jer bez obostrane želje za saradnjom do nje ne može ni doći", rekao je Vučurević i dodao da očekuje da će Dubrovnik uključiti i hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova, kako bi odnos bio onakav kakav i dolikuje susjedima.

"Pozdravljam i samu činjenicu gospodina Vlahušića da je Dubrovnik lider turistički i svaki drugi, što je uvijek i bio, i prema tome očekujem da će biti lider i u saradnji", zaključio je Vučurević.

Podsjećamo da je gradonačelnik Dubrovnika u izjavi za jedan tamošnji portal istakao da saradnja sa Trebinjem predstavlja određeni izazov, te da ima namjeru posjetiti grad podno Leotara.