Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš istakao je da će kroz Projekat obnove stambenih jedinica za raseljena lica u BiH biti obezbijeđene 22 stambene jedinice za srpske povratnike u Mostaru.

mostar

Čordaš je, prilikom posjete kancelariji Vlade Srpske u Mostaru, istakao da se ovaj projekat realizuje iz sredstava Saudijskog fonda za razvoj, a njime je predviđena obnova oko 900 stambenih jedinica u BiH.

Resorni ministar je podsjetio i na Projekat rekonstrukcije stambenog fonda, koji se finansira iz sredstava kredita Fonda za međunarodni razvoj, čija je ukupna vrijednost 7.000.000 dolara, od čega je 3.237.500 dolara namijenjeno za Republiku Srpsku.

Čordaš je govorio je i o napretku u Regionalnom stambenom programu, kojim će biti obezbijeđena trajna stambena rješenja za 5.400 porodica u BiH, saopšteno je danas iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica.

On je tokom posjete razgovarao i sa predstavnicima Srba povratnika u opštini Ravno, u kojoj je Ministarstvo realizovalo projekat elektrifikacije, obnovilo šest povratničkih kuća, te ulagalo u održiv povratak.

Čordaš je u posjeti boravio u petak i subotu, 8. i 9. februara.