Košarkaši "Širokog Primorke" pobjednici su Kupa BiH u košarci pošto su u finalu, u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" u Trebinju, pobijedili ekipu "Igokee" iz Aleksandrovca rezultatom 77-76.

finale kupa bih u kosarci igokea siroki trebinje

Širokobiježani su tokom čitave utakmice pružili odličnu igru.  Široki je imao najveće vođstvo od 15 poena razlike, dok je Igokea svega dva, i to pred kraj utakmice. Iako je desetak sekundi prije kraja Igokea vodila, Jones je imao odlučujući faul i koš koji je Širokom obezbijedio titulu.

Najbolji u ekipi pobjednika bio je Jones sa 23 postignuta poena, dok je kod Igokee bolji od ostalih bio Jorović sa 20 poena.

Pehar pobjedniku uručio je proslavljeni košarkaš i aktuelni predsjednik Košarkaškog saveza BiH, Elmedin Dino Konaković.

"Dobro smo otvorili utakmicu i odmah stvorili prednost. Dosta dugo smo kontrolirali rezultat, međutim Igokea je prekvalitetna i preiskusna momčad da bi se samo tako predala. Uspjeli su nas, nešto sa ofanzivnim skokovima nešto sa jednom serijom pogođenih trica stići i u jednom trenutku su čak i poveli. Međutim, u završnici je odlučilo par kvalitetnih reakcija naših igrača", rekao je Jakša Vulić, trener "Širokog Primorke" i dodao da ne bilo iznenađenje da je dobila i "Igokea", jer su, prema njegovim riječima, to dva izjednačena protivnika. "Nas je malo poslužila i sreća i ovo ćemo iskoristiti da se malo napunimo samopouzdanjem za predstojeće susrete koji nas očekuju u 'ABA' ligi", zaključio je Vulić u izjavi za TrebinjeLive.

finale kupa bih u kosarci igokea siroki trebinje

Vlada Jovanović, trener kluba iz Aleksandrovca, nije krio nezadovoljstvo i žal za izgubljenom utakmicom. "Ovo je bila jedna jako dobra utakmica u kojoj smo mi na neki način počeli jako neagresivno u fazi odbrane i leni u fazi napada. Međutim, u drugom poluvremenu smo popravili pristup u odbrani iz čega je došlo i neko samopouzdanje u napadu, ali svaka razlika na poluvremenu, od deset i više poena, zahteva jednu energiju koja se brže troši. Jednostavno, u zadnjim sekundama nam je ponestalo energije ne za šut, nego u koncentraciji. Napravili smo dve-tri greške koje su nas koštale pobede", rekao je Jovanović i dodao da je zadnjih dvadeset minuta bilo veoma neizvjesno, te da je svim prisutnim priređen lijep košarkaški spektakl, sa mnogo trčanja, dosta koševa za tri poena, solidnih odbrana. "Nisam zadovoljan sa ishodom utakmice, jer izgubiti pola koša na ovaj način na koji smo mi izgubili donosi nezadovoljstvo", zaključio je Vlada Jovanović za TrebinjeLive uz konstataciju da je teren jedini koji ne laže bez obzira šta ko priča.

finale kupa bih u kosarci igokea siroki trebinje

KK "Igokea": Dozet 2, Jorović 20, Gajović 10, Radukić, Nikolić 6, Gordić 8. Gipson 4, Bakić, Mirković 11, Štemberger 2, Lance 7, Bunić 6. Trener Vlada Jovanović.

KK "Široki Primorka": Vragović, Katić 7, Ćorić, Mikulić, Bilinovac 10, Bošnjak 10, Pašalić 6, Jones 23, Buva 20, Rikič 1, Opačak. Trener: Jakša Vulić.