U prostorijama "Doma mladih" u Trebinju sinoć je održano tradicionalno "Crno belo veče", koje po peti put organizuje Sportsko društvo Partizan - Grobari Trebinje.

peto crno belo vece trebinje

Na jednom mjestu okupio se veliki broj Grobara kako iz Trebinja, tako iz gradova Srbije, Republike Srpske ali i ostalih država regiona gdje se navija za Partizan.

Prisutne je pozdravio Vaso Mijanović, predsjednik Udruženja koji je istakao da Udruženje trenutno broji 210 članova, te da se aktivnosti članova odvijaju u dva pravca, odlasci na utakmice i aktivnosti na lokalnom nivou.

U okviru večeri mini koncert je održao poznati kantautor iz Niša Saša Trajković koji izvodi srpsku tradicionalnu muziku, a  ima izdat i svoj album. Nakon toga prisutne su pozdravili predstavnici navijačkih grupa Partizana iz drugih gradova, a druženje je nastavljeno do kasno u noć.

Grobari Trebinje kao navijačka grupa egzistiraju već dugi niz godina, a od 1995. godine, u organizaciji tada još uvijek ne registrovanog Udruženja, samoinicijativno grupe navijača su krenule na utakmice. Udruženje se zvanično registrovalo 2010. godine, od kada traje i "Crno-belo veče". "Iako je 1995. godina bila još uvijek, maltene, ratna navijanje je bilo mnogo prirodnije i mnogo je lakše bilo ići na utakmice voljenog kluba, a ujedno je bilo i manje tenzija, nervoze i negativnog rivalstva između navijačkih grupa i klubova. Sada su neke druge okolnosti, kako napredak društva ide u negativnom pravcu tako je postalo i poprilično teško organizovati odlazak na utakmicu. Nisu problem samo finansije, već je na prvom mjestu i rizik odlaska na utakmice", rekao je u izjavi za TrebinjeLive Vaso Mijanović.

peto crno belo vece trebinje

U proteklom periodu trebinjski Grobari su organizovali razne akcije, od humanitarnih do onih kojim potvrđuju svoju ljubav prema klubu iz Humske jedan. Prepoznatljivi su i po lijepo urađenim grafitima, a Mijanović napominje da je uništavanje grafita dva vječita rivala u Trebinju u većoj fazi nego ranijih godina, ali da sa uništavanjem istih udruženja navijača nemaju nikakve veze.