Košarkaši "Igokee" iz Aleksandrovca i "Širokog Primorke" iz Širokog Brijega finalisti su Kupa BiH u košarci pošto su večeras u Trebinju, u završnici tog takmičenja, pobijedili "Radnik " iz Bijeljine, odnosno "Svislajon Leotar" iz Trebinja.

polufinale kupa bih u kosarci leotar siroki

U prvoj polufinalnoj utakmici Igokea je slavila protiv Radnik sa ubjedljivih 71:51.

Druga polufinalna utakmica odigrana je između domaćina ekipe "Svislajon Leotara" i "Širokog Primorke". Pred više hiljada navijača Trebinjci su pružili odličnu partiju, ali su u posljednjim sekundama dopustili Širokom da odnese pobjedu i plasira se u finale Kupa BiH.

Domaćini su od samog početka igrali kvalitetno, a publika je tokom cijele utakmice uživala u više nego odličnoj košarkaškoj predstavi. Prva četvrtina pripala je Trebinjcima, a rezultat je 21:19. U drugom dijelu, Široki kreće sa boljom igrom, i za veoma kratko vrijeme preokrenut je rezultat. Preostala su tri minuta do kraja prvog poluvremena, a Leo je gubio sa 27:39.  A zatim kreće odlična igra košarkaša iz Trebinja. Širokobriježani, blago rečeno, nisu znali gdje se nalaze i samo su čekali da odu na poluvrijeme. Leo pravi seriju od 12:0, i na odmor se odlazi sa rezultatom 39:39. Odličan je bio Nikolić, koji je dvije sekunde prije kraja postigao trojku i poravnao rezultat.

U trećoj četvrtini odlična igra oba tima. Igrao se koš za košem, a izabranici Marka Ičelića pobijedili su ovu četvrtinu sa 18:17. Publika je u više navrata gromoglasnim aplauzima pozdravljala odlične akcije domaćeg tima.

polufinale kupa bih u kosarci leotar siroki

Posljednja četvrtina pripala je Širokom, ali je Leotar cijelo vrijeme, do pred minut prije kraja vodio. Malo više od tri minuta do kraja kraja Leo je imao rezultat i sigurnu pobjedu, 68:63. Ipak u posljednjim sekundama gosti su iz tri napada postigli tri trojke, koje su, između ostalog, doprinijele pobjedi Širokog, a Leo nije najbolje iskoristio preostalo vrijeme. Konačan rezultat je 72:75.

Kod Trebinjac bolji od ostalih bio je Kajmaković sa 18 poena, dok je kod Širokog najbolju partiju pružio Opačak sa 17, koliko je dao i Buva.

Oni koji su imali namjeru da idu na večerašnju utakmicu, ali na kraju ipak nisu došli, vjerujemo da će žaliti jer se ovakva košarka u Trebinju odavno nije gledala. Publika i igrači su odlično komunicirali, a Leotaru želimo više sreće u Premijer ligi.

polufinale kupa bih u kosarci leotar siroki

"Čestitke Širokom i publici na divnoj atmosferi. Košarka je večeras pobijedila, i svi ljudi koji su večeras došli treba da svake subote, kada igramo, dođu u dvoranu. Mladi momci su pružili odličan otpor. Primili smo u zadnja tri napada tri trojke, i tu je, tako da kažem, Široki sreća pogledala", rekao je Marko Ičelić, trener Leotara, i dodao da je pred Trebinjcima prvenstvo BiH.

KK "Svislajon Leotar": Pelkić 8, Vukadinov 11, Nikolić 10, Milanović, Mijović, Bodiroga, Pavlović 3, Šutulović 9, Kajmakovič 18, Sudžum, Ninković 4, Šakotić 9. Trener: Marko Ičelić.

KK "Široki Primorka": Vragotić, Katić 2, Mikulić 7, Bilinovac 13, Bošnjak, Ćorić, Pašalić 5, Jones 12, Buva 17, Rikić 2, Opačak 17.