Trebinje i Višegrad sa Andrićgradom privukli su veliku pažnju posjetilaca štanda Republike Srpske na Međunarodnom sajmu turizma u Briselu, a ostvareni su i značajni kontakti sa turoperaterima i turističkim organizacijama iz Belgije.

sajam turizma brisel

Šef Predstavništva Republike Srpske u Briselu Mario Đuragić izrazio je nadu da će predstavljanje njene turističke ponude u Briselu postati tradicionalno i da je predstavljanje Republike Srpske stanovništvu u Belgiji među glavnim aktivnostima koje Predstavništvo sprovodi svake godine.

Pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo Aleksandra Trifković, koja je posjetila štand, rekla je da je prisustvo Republike Srpske na sajmu u potpunosti opravdalo očekivanja, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Srpske.

Ona je istakla važnost predstavljanja turizma Republike Srpske na ovakav način, jer se na jednom mjestu prikazuju najveći turistički potencijali i ostvaruju direktni kontakti sa stranim turoperatorima, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma.

Na sajmu, koji je otvoren do 10. februara, očekuje se više od 100.000 posjetilaca.