Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija boraviće tokom vikenda na Jahorini i u Trebinju, dok su za ponedjeljak, 10. februar, planirane radne posjete Gacku, Bileći i Tesliću.

goran mutabdzija

Mutabdžija će sutra na Jahorini prisustvovati konferenciji pod nazivom "Moj prvi posao", kao i konstitutivnoj sjednici organizacionog odbora takmičenja FIS KUP "Jahorina 2014".

Konferenciji, koja se održava u hotelu "Bistrica", Mutabdžija će prisustvovati od 11.00 do 13.00 časova, dok je sjednica organizacionog odbora u tom hotelu zakazana za 13.00 časova.

Ministar prosvjete i kulture prisustvovaće u nedjelju, 9. fabruara, Svetoj arhijerejskoj liturgiji u Sabornom hramu u Trebinju, povodom obilježavanja slave Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.

Liturgija u Sabornom hramu u Trebinju počinje u 9.00 časova.

Mutabdžija će u ponedjeljak boraviti u radnoj posjeti opštinama Bileća i Gacko, gdje će razgovarati s načelnicima ovih lokalnih zajednica Miljanom Aleksićem i Milanom Radmilovićem.

Sastanak Mutabdžije i Aleksića planiran je u 10.00 časova, nakon čega je u 10.30 časova planirana posjeta Osnovnoj školi "Sveti Sava" Bileća.

S načelnikom opštine Gacko Mutabdžija će se sastati u 12.30 časova, nakon čega je u 13.00 časova planirana posjeta Osnovnoj školi "Sveti Sava" Gacko, te u 13.30 časova posjeta Srednjoškolskom centru "Pero Slijepčević".

Mutabdžija će u ponedjeljak, 10. februara, prisustvovati otvaranju seminara za direktore osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj u Tesliću.

Dvodnevni seminar organizuju Ministarstvo prosvjete i kulture i Republički pedagoški zavod.

Otvaranje seminara planirano je u 16.00 časova, a obraćanje ministra prosvjete i kulture u 17.45 časova.