Na inicijativu učenica iz Centra srednjih škola Trebinje, novčanim iznosom od 1.000 KM Gradska uprava Trebinje će podržati akciju prikupljanja sredstava za liječenje Sandre Svorcan iz Bileće kojoj je potrebna hitna transplantacija srca.

 gradska administracija trebinje

Na prijedlog gradonačelnika Trebinja, učenice koje su se juče obratile za pomoć Gradskoj upravi pokrenuće molbe za pomoć i prema drugim ustanovama, institucijama, preduzećima i privatnom sektoru.

Nakon dobrovoljnog prikupljanja sredstava od ustanova i preduzeća, trebinjske učenice su se dogovorile sa gradonačelnikom da organizuju priredbu za učenike i roditelje u Domu mladih. Prema dogovoru, prihod od ulaznica na priredbu će takođe usmjeren na Sandrino liječenje.

„Ovim putem doći će se do značajnijih sredstava za svrhu liječenja učenice iz Bileće, a na taj način će i svi naši građani dobre volje imati priliku da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji i pomognu mladoj Sandri Svorcan“ – rekao je danas gradonačelnik Trebinja.

Gradonačelnik Trebinja pozdravio je inicijativu učenica iz Centra srednjih škola, te istakao da ovakvim akcijama može da se pomogne i drugim građanima kojima su potrebna hitna sredstva za liječenje.

Inicijatori ideje za pokretanje pomenutih humanitarnih aktvinosti su učenice: Teodora Mijanović, Anastasija Mijanović, Jelena Đurica i profesorica Snežana Grbić.