Boraveći u Herceg-Novom, u okviru svoje posjete Crnoj Gori, dr Slavka Drašković, direktor kancelarije Vlade Republike Srbije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, posjetila je predsjednika Opštine Herceg-Novi Dejana Mandića.

slavka draskovic i dejan mandic herceg novi

Dejan Mandić i dr Slavka Drašković iskoristili su priliku da razgovaraju o aktuelnim pitanjima u vezi sa  životom i radom Srba u Herceg-Novom, kao i angažovanjima opštine Herceg-Novi i predstavnika Srba na realizaciji projekata iz oblasti kulture, sporta, obrazovanja.

Kako je u njihovom zajedničkom saopštenju objavljeno oni su se saglasili  da su uvažavanje potreba i rješavanje izazova sa kojima se sreće srpski narod u Crnoj Gori jedan od ključeva za unapređenje ukupnih odnosa Srbije i Crne Gore, i da je to u interesu svih. Takođe zajednički je ocijenjeno da je otvaranje Generalnog konzulata Republike Srbije u Herceg-Novom doprinijelo dobrom razvijanju veza Srba iz Boke kotorske sa Srbijom, te da je dosadašnji trogodišnji rad Generalnog konzulata znatno uticao na kvalitet i obim prisutnosti srpske kulture  u Herceg-Novom i Boki, stoji u saopštenju koji je dostavljen novinarima iz kabineta predsjednika opštine Herceg Novi .