Za sutra tačno u podne zakazan je start 36. Fudbalskog turnira u okviru Praznika mimoze „Portonovi“, najstarijeg turnira na prostorima bivše Jugoslavije koji je i pored svih problema opstao.

crvena zvezda

Prvi fudbalski turnir Mimoze je organizovan davne 1973. godine. Ovu manifestaciju za navijače, ali korisnu i za ekipe koje se nalaze u fazi priprema za nastavak sezone,  pokrenu je tadašnji predsjednik OFK „Igalo“ sada pokojni Ratko Ateljević sa saradnicima.

Uz riječi turnir na Kantridi, turnir pod Marjanom u Splitu i Veležov turnir pod Bijelim brijegom, turnir u Herceg-Novom  je najstariji turnir u bivšoj zemlji s tim što ostali turniri raspadom Jugoslavije nisu nastavljeni,  a jedini turnir cvijeću u  čast je opstao.

U četrdeset godina iz raznoraznih razloga nije održan u šest navrata. Ove godine po drugi put u svojoj istoriji imaće šest ekipa. To su "Crvena zvezda" (B tim), "Sutjeska" (Nikšić), "Gračanica" sa Kosova i Metohije, "Cetinje",  OFK "Igalo", i još je ne poznato da li će šesti klub biti "Velež" iz Mostara ili "Gošk" iz Dubrovnika.

Najava dolaska Crvene zvezde, kao i ostalih klubova koji su u fudbalu bivše zemlje mnogo značili, obradovala je sve ljubitelje fudbala u gradu pod Orjenom.

Prema riječima predsjednika OFK „Igalo“, Slobodana Jovanovića, čelnici Zvezde danas poslijepodne su potvrdili dolazak u Igalo sa „B“ sastavom. „To je sastav sa dosta poznatim imenima. Klub koji je uvijek magnet za gledaoce bez obzira u kome sastavu igrao. Pored trenera i igrača drugih ekipa dolazak je najavio i gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović sa Kosova i Metohije. Očekuje se dolazak i brojnih drugih sportskih fudbalskih radnika iz Crne Gore i regiona“, rekao je Jovanović za TrebinjeLive i dodao da je cijena ulaznice za cijeli turnir pet /5/ evra, a pojedinačno po utakmici dva /2/ evra.

Žrijeb će se održati sutra, te ujedno odrediti i tok takmičenja.