Gradonačelnik Trebinja primio je danas predstavnike Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, na čelu sa otpravnikom poslova u ambasadi, g. Nikolasom Hilom.

slavko vucurevic u posjeti briselu

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim pitanjima vezanim za Trebinje, ali i odnose sa Dubrovnikom, sa akcentom na uspostavljanju veza i privredne saradnje između Dubrovnika i Trebinja.

Nakon sastanka, Hil je izrazio zadovoljstvo povodom današnje posjete, te rekao da je sa gradonačelnikom razgovarao uglavnom o međuodnosima, te političkoj i ekonomskoj situaciji.

„Posljednjih godina Ambasade Sjedninjenih Američkih Država u Sarajevu i Zagrebu preduzimale su sve aktivnosti kako bi podstakli interakciju i saradnju između Trebinja i Dubrovnika“ – rekao je Hil.

On je takođe dodao da i dalje ostaje otvoren stav da se Trebinje i Dubrovnik trebaju zbližiti, te da će se u tom pravcu i dalje ulagati napori.

Gradonačelnik Trebinja, Slavko Vučurević, zahvalio se Hilu na posjeti, ističući zadovoljstvo zbog razgovora koji je danas vođen u Gradskoj upravi Trebinja.

Kako je rekao, danas je na sastanku predočen i otvoren pozitivan stav Trebinja unutar razvoja odnosa sa Dubrovnikom.

Osim veza sa Dubrovnikom, gradonačelnik je sa Hilom razgovarao i o ostalim temama, te o ekonomskim i privrednim modalitetima razvoja u Trebinju.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom, Hil se sastao sa predsjednikom Skupštine grada Trebinje, Slobodanom Prtilom i potpredsjednikom Skupštine, Milkom Butulijom.