Kulturna scena "Male stvari" iz Trebinja danas  je obilježila deset godina postojanja i uspješnog rada.

Kulturna scena Male Stvari

U Kulturnoj sceni ističu zahvalnost svima koji su se u proteklim godinama radovali uspjesima i iskreno sa njima suosjećali u teškim trenucima. "Hvala sponzorima i donatorima, medijima koji su nas pratili i izvještavali sa naših aktivnosti, te pozorišnim kolegama, prijateljima i brojnim pozorišnim kućama regiona, Rusije, Španije, Italije, Holandije...", kažu u Malim stvarima uz veliku zahvalnost vjernoj publici.

Inače, Kulturna scena "Male stvari" iz Trebinja već godinama uspješno radi, a glumci koji su počeli na daskama ovog pozorišta uspješno nastupaju u pozorištima Republike Srpske ali i serijama i filmovima na ovim prostorima.

Takođe, prije osam godina je pokrenut i festival u organizaciji „Malih stvari", a na njem su se predstavila pozorišta iz regiona, ali i Evrope. Urađeno je preko 50 predstava, a posebno se izdvaja repertoar za najmlađe.

Iako iz godine u godinu davaju veliki doprinos sveopštoj kulturi grada na Trebišnjici njihov rad nije prepoznala lokalna vlast u Trebinju na čelu sa gradonačelnikom Slavkom Vučurević. Ionako skromna sredstva aktuelna vlast je upotunosti ukinula. Međutim, "Male stvari" su opstale i opstaju i pored svih prepreka gradske vlasti.

Kolektivu "Malih stvari", u ime redakcije portala TrebinjeLive, želimo srećan jubilej.