HERCEG-NOVI - Pjesmom „Činim pravu stvar“, koju je u svom ritmu pratila publika na prepunom trgu Nikola Đurkovića, Zlatan Stipišić Džiboni je označio veliki početak 45. Praznika mimoze „Porto Novi“.

Dziboni  koncert herceg novi praznik mimoze

Do kasnih sati sinoć zatim su se ređali hitovi, „U ljubav vjere nemam”, „Lipa moja”, „Tempera“, a za „Libar” je poznati pjevač iz Splita pozvao na binu jednu djevojku iz publike koja je zajedno sa njim pjevala ali i plesala.

Džiboni je kratku pauzu između pjesama iskoristio da se zahvali organizatorima 45. Praznika mimoze na pozivu i odličnom prijemu, ali i gostima iz ostalih crnogorskih gradova, te gradova Hercegovine, Dalmacije, Srbije…

Hercegnovski trg bio je tijesan da primi sve poklonike muzike koju on pjeva pa su mnogi bili prinuđeni da njegov koncert prate putem dva video bima koji su bili postavljeni na trgu Belavista i kod Gradske kafane. Publiku je iz minuta u minut oduševljavao hitovima, a nizali su se „Dvije duše”, „Ja ću budan sanjati”, „Ne odustajem”, i mnoge druge pjesme koje su proslavile ovog poznatog interpretatora mediteranskog melosa. Nezaobilazan je bio i hit Olivera Dragojevića „Cesarica” koji je za svog prijatelja i kolegu Džiboni i napisao. To je hit koji je proslavio ovu dvojicu interpretatora ove melodije za sve generacije.

I kao što je obećao na konferenciji za novinare par sati ranije Novljanima i brojnim gostima među kojima je bilo dosta mladih ljudi iz Trebinja, Bileće i Gacka upriličio je dobar provod, a nakon pjesme „Oprosti” zahvalio se svima još jednom na pozivu. „Ovo je fantastičan koncert i Vi ste divna publika. Bila mi je čast otvoriti ’Praznik mimoze’“, poručio je svojim fanovima Džiboni nakon dva sata pjevanja, ali je na njihov poziv otpjevao i poznatu pjesmu „Mirakul”, a zatim „Tolerancu”, „Posoljeni zrak i razlivena tinta”.

Ipak nije mogao odoljeti ponovnim pozivima na bis pa je koncert završen onako kako je i počeo njegovim velikim hitom „Činim pravu stvar”.

„Hvala Vam za veliklo otvoreno srce. Obećavam  da ćemo se ponovo vidjeti ovdje na ovom divnom trgu. Do tada se volite i čuvajte“, poručio je Džiboni.

Program Praznika mimoze „Portonovi“ nastavlja se danas Feštom od mimoze, ribe i vina na hercegnovskoj rivijeri. Centralna svečanost počinje u 11.00 sati u Baošićima, a domaćini su za svoje goste pripremili 1.300 kilograma ribe i po 1.000 litara vina i piva, dobru muziku i zabavu.

U Baošićima se danas očekuje više desetina hiljada gostiju, a program se nastavlja maskenbalom koji se se po tradiciji održava od 21.00 sat u Mediteranskom centru Igalo.