U okviru policijske akcije "Maestral" na području Bosne i Hercegovine uhapšeno je 13 lica, dok se za jednim licem i dalje traga, saopštio je na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare Dragan Nosović, načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje.

akcija maestral hercegovina uhapseni droga

Kako je precizirao Nosović, akcija je sprovedena 30. na 31. januar, a oduzeto je 67,4 kilograma opojne droge "skank" i 240 grama "spida". Akciju na području Hercegovine, koja ima međunarodni karakter jer se sprovodila i na području Austrije gdje je uhapšeno takođe 13 lica - svi državljani BiH, realizovali su pripadnici CJB Trebinje i Policijske stanice Nevesinje uz podršku Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Sa području Gacka uhapšeno je pet lica, a prema nezvaničnim saznanjima riječ je o Draganu Slijepčeviću /1977/, Zdravku Rončeviću /1966/, Draganu Doderoviću /1967/, Slobodanu Papoviću /1989/ i Iliji Bumbiću /1981/.

Uhapšeni su i Aleksandar Međedović /1981/, Puniša Nikolić /1967/ i Danilo Božović /1979/, svi iz Nikšića, te Aleksandar Milinić /1991/ iz Bileće, dok se za jednim licem sa područja Bileće i dalje traga.

U okviru akcije izvršena su i hapšenja na području Tuzle i Ključa, gdje su uhapšene četiri osobe, te pronađena droga i naoružanje.

akcija maestral hercegovina uhapseni droga

Uhapšeni su rano jutros predati Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Ova zaplijena je, na području koje operativno pokriva CJB Trebinje, najveća od 2006. godine, a kako nezvanično saznajemo vođa kriminalne grupe je Dragan Doderović koji je ranije optužen za dvostruko ubistvo. Takođe, i ostali uhapšeni su od ranije poznati policiji i bili su osuđivani i za najteža krivična djela.

Važno je napomenuti da se kilogram oduzete droge "skank" na crnom tržištu prodaje i za nekoliko hiljada maraka.

akcija maestral hercegovina uhapseni droga

akcija maestral hercegovina uhapseni droga