U okviru policijske akcije "Maestral" do sada je uhapšeno 14 lica osumnjičenih za promet opojnih droga, potvrđeno je Srni iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

zaplijenjena droga kod trebinjca

"Na području Hercegovine uhapšeno je deset lica, a u Federaciji BiH četiri", precizirala je Srni portparol MUP-a Srpske Mirna Šoja.

Ona je ranije Srni rekla da su slobode lišena lica zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama.

"Pripadnici MUP-a Srpske su u današnjim aktivnostima na području Hercegovine zaplijenili oko 67 kilograma opojne droge `skank", rekla je Šoja.

Prema njenim riječima, izvršeni su pretresi na više lokacija na području BiH, a neki od pretresa su još u toku.

Šoja je napomenula da je ova pljenidba izvršena u okviru akcije kodnog naziva "Maestral", koju MUP Srpske provodi u saradnji sa MUP-om Austrije, a koja je započeta još u maju 2013. godine.

Kako saznaju "Nezavisne novine", na području Nevesinja uhapšeni su Dragan Slijepčević, Zdravko Rončević i Dragan Doderović.

Uhapšeni su i Aleksandar Međedović, Puniša Nikolić i Danilo Božović, koji su državljani Crne Gore.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je i na području Gacka trebalo da uhapsi više osoba, ali njihov identitet nije potvrđen.