Vila  „Galeb“ u Igalu,  koju svi pamte kao Titovu rezidenciju, otvorila je  vrata tradicionalnoj 39. izložbi cvijeća koja je i najavila otvaranje ovogodišnjeg 45. Praznika mimoze „Porto Novi".

poceo praznik mimoze herceg novi 2014

Na šezdeset i tri lijepo uređena štanda našlo se razno cvijeće i mediteransko rastinje, a bilo je i dosta suvenira-izlagača iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore. Čast da otvori izložbu pripala je mladoj hercegnovskoj glumici Dragani Dabović.

Na prvoj ovogodišnjoj svečanosti mimozi u čast najviše je pažnje izazvala i aplauza izmamila Karina Vilson, supruga  izvršnog direktora Kompanije „Azmont“, koja je generalni sponzor ovogodišnje manifestacije. Poslije Jovanke Broz koja je otvorila prvu izložbu 1975. godine, pa nedavno Marine Jovićević i Danijele Đurović,  Karina Vislon je prva strankinja koja otvara otvara manifestaciju. Zanimljiva činjenica je i da je njena porodica već na startu dala veliki doprinos afirmaciji ovogodišnje manifestacije.

„Herceg-Novi je mala sredina ali ima lijepu klimu, kulturne ljude koji su nasljedili veliku tradiciju i baštinu koju treba nadograđivati. Za dvije godine, kada se  u vašem Kumboru podigne  luksuzni hotelski rizort, ovo mjesto će postati još značajnije u svijetu. Čula sam priču i znam da se u ovoj vili odmarao Josip Broz Tito, lijepa je arhitektonski i dobro je očuvana“, rekla  Vilson za TrebinjeLive i dodala da će cijela porodica privremeno biti u Herceg-Novog.

poceo praznik mimoze herceg novi 2014

U trodnevnom boravku pod krovom vile „Galeb“ biće predstavljen veliki broj biljaka i cvijetnih aranžmana. Rukovodilac izložbe, Jovanka Matković, naglašava da je ovogodišnja izložba, do sada, najbolje okupljanje cvjećara ovim povodom.