Večeras je i zvanično otvoren 45. Praznik mimoze „Portonovi“. Čast da svojim nastupom ozvaniči start festivala cvijeća žute boje pripala je hrvatskoj muzičkoj zvijezdi Zlatanu Stipišiću - Džiboniju.

dziboni koncert herceg novi

„O sebi ne razmišljam kao o zvijezdi. Pokušavam da budem skroman, a upoznao sam zvijezde pa onda znam  da nisam zvijezda. Drago mi je što sam pozvan i što sam dio jednog divnog programa. Mislim da će sve biti divno i super. Moji saradnici i ja daćemo sve od sebe da naš koncert bude pravi“,  rekao je za TrebinjeLive popularni Džiboni.

Insistirajući da susret sa novinarima bude neposredan Džiboni je baš tako i nastupio neposredno i veoma srdačno odgovarao na sva pitanja novinara.

Kazao je da mu je zadovoljstvo što nakon Podgorice, Budve i Tivta ima priliku da nastupi i u Herceg-Novom i da je ovo prvi zvaničan poziv za gostovanje u ovom gradu. „Koncerti su prilika da se opustimo i makar na kratko prepustimo emocijama pa će u tom smislu i teći moj večerašnji nastup. Naravno, imam pripremljen repertoar ali će to u velikoj mjeri zavisiti od publike. Ne želim biti rob klišea, nego ako me publika ponese, a ponese me, mijenjamo zajedno stvari na licu mjesta“, kazao je Džiboni u kafe baru „Portofino“ na trgu Belavista ističući da on nije ni proizvod ni projekat, već čovjek od krvi i mesa i da su mu cijeli život i karijera tim principima podređeni.

dziboni sarava ivanovic i zdravko sakotic herceg novi Autor teksta sa učesnicima konferencije za medije

On je dodao da pjeva dok mu se glas ne izgubi, te da je koncert prilika gdje se čovjek može odmoriti, biti emotivan, sjetan i radostan. „Koncert je naš mali azil gdje mi emotivni ljudi možemo biti azilanti, a da nam se niko ne smije što smo takvi“, rekao je Džiboni.

Objasnio je da je karijeru počeo kada je najstariji muzičar na sceni bio Željko Bebek, koji je u to vrijeme imao 36 godina.

Odgovarajući na pitanje o mogućnosti međunarodne karijere koja mu se pruža, Džiboni je kazao da je svjestan da u inostranstvu nikada ne bi postigao uspjeh koji ima u Hrvatskoj i regionu. „Istina, gostovao sam svugdje, od Berlina do Praga i Londona, ali ipak nekako je najdraže kući doći. Najviše ću pamtiti koncert u rodnom Splitu. Gradu gdje te svi znaju...“, istakao je on i napomenuo da je i dalje album artist, te da uvijek igra na kartu inspiracije.

U ime Direkcije Praznika mimoze „Portonovi“ prisutnim se obratio Zoran Živković koji je kazao da će koncet Džibonija za Novljane biti pravi spektakl, ali i za čitav region s obzirom da se očekuje organizovani dolazak publike iz Trebinja, Dubrovnika, Splita, Cetinja, Podgorice, i mnogih drugih gradova.

Sara Ivanović, u ime kompanije „Azmont“ koja je od ove godine generalni sponzor Mimoze, se zahvalila Džiboniju što je prihvatio gostovanje u Herceg-Novom i na taj način doprinio stvaranju novog imidža ove manifestacije.

U okviru Praznika mimoze, pored Džibonija, grad pod Orjenom će biti domaćin Sergeju Ćetkoviću, Masimu Saviću, Vladu Divljanu, Crnogorskom simfonijskom orkestru, Dejanu Petroviću, Big bendu.