U opštini Bileća tokom prošle godine zaposleno je oko 500 radnika, a ove godine u tekstilnoj i hemijskoj industriji najavljeno je otvaranje nekoliko stotina novih radnih mjesta.

miljan aleksic nacelnik opstine bileca

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić rekao je Srni da za razliku od ranijih godina, ova lokalna zajednica postaje veliko gradilište, dok se na birou za zapošljavanje broj nezaposlenih lica stalno smanjuje.

Aleksić je najavio da će 1. marta njemačka kompanija "Henkel" početi gradnju fabrike u kojoj će se proizvoditi građevinski praškasti proizvod na bazi cementa za lijepljenje keramičkih pločica i termoizolaciju objekata, a u kojoj će biti zaposleno oko stotinu radnika.

On je naglasio da će ove godine početi i realizacija velikog projekta "Bileća-Jezero-grad", vrijednosti 20 miliona maraka, koji finansiraju Italijani.

Prema njegovim riječima, projekat će biti realizovan u četiri etape, a podrazumijeva gradnju ribarskog naselja, sportsko-rekreativnog centra, plažu i druge sadržaje koji će biti jedinstveni na području Hercegovine.

"Od nekada najnerazvijenije opštine u Hercegovini, Bileća danas postaje veoma značajan privredni centar u kome više nije nezamislivo otvaranje novih radnih mjesta i gradnja značajnih projekata", istakao je Aleksić.