Zbog povećanog interesovanja turista iz Rusije za BiH, a posebno za Trebinje, naš grad je 25.01.2014. godine posjetila grupa turoperatera iz Rusije.

ruski turoperateri u posjeti trebinju

Organizator i domaćin posjete je bila Turistička organizacija Grada Trebinja, a pomenuta grupa ruskih turoperatera Trebinje je posjetila preko turističke agencije „KUK Travel“ iz Sarajeva.

Uz pratnju vodiča gostima iz Rusije je predstavljena bogata turistička ponuda grada: turistički kompleks Hercegovačka Gračanica, manastir Tvrdoš sa svojom vinarijom gdje su turoperateri degustirali hercegovačka vina, Dučićev park sa gradskim Hramom Sv. Preobraženja, Stari grad „Kastel“ sa Osman-pašinom džamijom, Muzej Hercegovine, spomenici Jovanu Dučiću, Njegošu i spomenici iz I i II svjetskog rata, Katolička katedrala rođenja Blažene Djevice Marije, gradska pijaca...

Uz Turističku organizaciju Grada Trebinja domaćin posjete bio je i motel „Aćimović“, a turoperaterima je predstavljena bogata gastronomska ponuda i specijaliteti nadaleko čuvene hercegovačke kuhinje u konobi „Hercegovačka kuća“ na Mosku.

Svrha organizovanja posjete je bila upoznavanje ruskih turoperatera sa turističkom ponudom Trebinja u cilju proširenja na turističko tržište Rusije, a radi povećanog interesovanja ruskih turista za boravak u BiH i Trebinju koje se pojavilo u prethodnom periodu.

Nakon obilaska turističkih znamenitosti Trebinja turoperateri su iskazali veliko zadovoljstvo viđenim i zaključili da Trebinje posjeduje ogroman turistički potencijal i izuzetno bogatu i sadržajnu ponudu.

To je potvdila i predstavnica turističke agencije „7 tour company“ iz Rusije gospođa Elena Dobrovolskaya, čija je agencija već uvrstila Trebinje u svoj sedmodnevni aranžman u BiH, kroz jednodnevni boravak i noćenje, izrazivši uvjerenje da će Trebinje biti uvršteno i u ostale turističke aranžmane agencija iz Rusije, što dokazuje da se Trebinje kao turistička destinacija sve bolje pozicionira, osim na domaćem i na inostranom turističkom tržištu.