Jelena Kozjak /18/ je karatistkinja Karate kluba “Hercegovac” iz Bileće i odlukom Savjeta za sport jednoglasno je izabrana za najboljeg sportistu opštine Bileća za 2013. godinu.

elena kozjak najbolja sportistkinja bilece za 2013 godinu

Predloženi su bili mnogi sportisti koji su ostvarili zavidne rezultate u protekloj godini, ali ove godine titula je pripala mladoj karatistkinji, dok je drugo mjesto pripalo je Milošu Fimiću, a treće Stefanu Bokiću.

Za Jelenu je 2013. godina bila jako uspješna, osvajila je prva mjesta na Prvenstvima i raznim Kupovima kako u katama, tako i u borbama, ekipno i pojedinačno. I na Međunarodnim takmičenjima ostvarila je jako dobre rezultate. U Prijedoru, Zvorniku i Banjaluci proglašena za najuspješniju takmičarku sa po pet-šest osvojenih medalja.

Takođe, zapažena je i na svjetskim takmičenjima, 2008. godine u Novom Mestu (Slovenija) osvojila je prvo mjesto u borbama pojedinačno apsolutna kategorija i treće mjesto u katama pojedinačno, a 2010. u Caorleu (Italija) prvo mjesto u borbama pojedinačno u apsolutnoj kategoriji. elena kozjak najbolja sportistkinja bilece za 2013 godinu

Jelena ljubav prema karateu gaji od malena i, kako kaže, karate je njena porodična tradicija. Nosilac je crnog pojasa, ima oko 200 medalja i nekoliko pehara. Baveći se karateom stekla je nova prijateljstva, obišla mnoge gradove i zemlje za koje, kako dodaje, ne bi imala priliku da obiđe da se ne bavi ovim sportom.

Najuspješniji sportista Bileće za proteklu godinu je četvrti razred bilećke Gimnazije, odličan učenik i planira da upiše medicinski fakultet. Ali karate će uvijek ostati dio njenog života i možda jednog dana bude nastupala kao seniorka reprezentacije Republike Srpske, što je njena velika želja.