Bolnica u Trebinju tokom nepune četiri posljednje godine prikupila je više od 10.000 KM za socijalno ugrožene osobe sa područja grada i jedina je zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj koja na ovaj način iskazuje humanost, kažu u bolnici.

Opsta bolnica Trebinje

Predsjednik Komisije za pomoć socijalno ugroženim osobama pri bolnici Jovanka Projević - Čvoro objašnjava da 184 radnika dobrovoljno mjesečno izdvajaju novac koji se iskoristi za kupovinu hrane i sredstava za higijenu, a po potrebi i za lijekove i specijalističke preglede.

"Organizovali smo se spontano u maju 2010. godini, želeći da na neki način pomognemo bar malo onima kojima ta pomoć puno znači", ističe Projevićeva, koja je šef Službe za patologiju i citologiju.
Projevićeva kaže da je Komisija uzela spiskove socijalno ugroženog stanovništva sa područja Trebinja od Centra za socijalni rad i Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske i da je dodala još lica za koja znaju da su na rubu egzistencije.

Prema njenim riječima, Komisija svakog mjeseca, u zavisnosti od prikupljenih sredstava, za jednu ili dvije porodice obezbijedi pomoć. Ona je napomenula da su do sada posjetili 53 porodice u toku 44 provedene akcije.

Projevićeva je apelovala da se i drugi zaposleni u javnim preduzećima organizuju na sličan način i u skladu sa mogućnostima izdvoje dio sredstava da bi pomogli sugrađanima kojima bi ta pomoć mnogo značila.

Ona kaže da radnici trebinjske bolnice svake godine za ove kategorije stanovništva povećavaju izdvajanja, te napominje da će i ubuduće nastaviti ovu humanu akciju.

Projevićeva navodi da postoji mogućnost da u narednom periodu u dodjelu pomoći budu uključene i žrtve porodičnog nasilja.