Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević danas je u prostorijama Gradske uprave priredio novogodišnji prijem za predstavnike medija.

prijem za predstavnike medija u trebinju

U svom obraćanju Vučurević je istakao zahvalnost medijima na saradnji u protekloj 2013. godini, te napomenuo da saradnja predstavnika lokalne vlasti i predstavnika sedme sile ide uzlaznim putem. On je dodao i da pojedini mediji zloupotrebljavaju svoju profesionalnost, ali da je ipak protekla godina prošla u jednoj dobroj komunikaciji.

Predstavnici medija i na današnjem razgovoru su u više navrata istakli da imaju slabu komunikaciju sa Službom za odnose sa javnošću, jer, kako kažu, na veoma jednostavna pitanja odgovore čekaju od sedam do petnaest dana. Ima i onih koji uopšte ne dobijaju pozive, ili im isti stižu par sedmica nakon što se događaj desio. Novinari su predložili gradonačelniku da se pojednostavi uzimanje izjava, te da se medijima da više prostora u samom pronalasku informacija.

Novogodišnji prijem gradonačelnik je iskoristio i za sumiranje rezultata, te za najavu novih investicija i obećanja. U prošloj godini je, kako kaže Vučurević, urađeno mnogo, a kao značajan rezultat napomenuo je da gradski budžet više nije u deficitu, kao ni javne ustanove na području grada. Govoreći o projektima za narednu godinu, on je istakao da se, između ostalog, očekuje realizacija rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, izrada kanalizacije i uređenje ulica u Gorici, početak radova na obilaznici, otvaranje poljoprivredne škole i odjeljenja Arhitektonskog fakulteta iz Beograda... Za nova radna mjesta najavio je dolazak Italijana i "Beme", a otvaranje pogona se očekuje i od predsjednika Srbije Tomislava Nikolića.

prijem za predstavnike medija u trebinju

Takođe, preduzeće "Integra inženjering", koja je kupila zgradu ortopedskog preduzeća "Rudo" i bivšu zgradu đačkog doma, uplatila je novac za "Rudo", dok se uplata novca za đački dom očekuje do 15. februara.

Vučurević je dodao i da će do maja biti završena autobuska stanica, te da nije upoznat sa projektom jedinstvene astronomske opservatorije u Republici Srpskoj, koja bi trebalo da bude izgrađena na brdu Crkvina. Na pitanje novinara portala TrebinjeLive da li će doći do realizacije, Vučurević je istakao da o tome nema nikakvih informacija, te da do sada nije razgovorao sa predstavnicima Trebinjskog astronomskog udruženja /TAU/. Kaže i da bi izgradnja, uz Crkvinu, bila dobra za slijetanje "letećih tanjira". 

Kako je istaknuto na današnjoj konferenciji, postoji i veliki broj zainteresovanih subjekata za ulaganje u solarnu energiju, ali zbog slabog podsticaja za sada nisu vidljivi projekti.

Gradonačelnik je posebno istakao loše stanje u Fudbalskom klubu "Leotar", te naglasio da Tužilaštvo ne reaguje na pristigle tužbe za pomenuti klub. On dodaje da se nada da će Leotar ipak nastaviti borbu u Premijer ligi.

Nakon razgovora, gradonačelnik je predstavnicima medijima, kojih je ovog puta bilo veoma malo, uručio skromne poklone.