Gradonačelnik se sastao sa predstavnicima uprave Industrije alata

Izvor: Grad Trebinje Foto: Google.ba
TREBINJELIVE 22. 01. 2014. - 16:00h

Gradonačelnik Trebinja posjetio je danas preduzeće „Industrija Alata Trebinje“ i sastao se sa sa predsjednikom Upravnog odbora metalskog dijela, Zoranom Komatinom, i generalnim direktorom, Brankom Ratković. Na sastanku sa rukovodećim licima, gradonačelnik Trebinja se upoznao sa problemima sa kojima se aktuelno rukovodstvo i kolektiv IAT-a suočavaju.

 industrija alata radnici sindikat uprava

Gradonačelnik Trebinja izrazio je spremnost da u okviru ovlaštenja u Gradskoj upravi, na svaki mogući način, pomogne pomenutom preduzeću da održi proizvodnju, jer je to osnovni interes Grada Trebinja i njegovih građana.

Nakon sastanka, Vučurević je naglasio da će insistirati da Vlada Republike Srpske ispuni obećanja koja su data kolektivu IAT-a, a utvrđena protokolom Investicione Razvojne Banke RS i Koncerna „Swisslion Takovo“, od 15.01.2012. koji su potpisali Aleksandar Džombić i Željko Kovačević, s jedne strane, i Rodoljub Drašković, s druge.

Zbog interesa Grada Trebinja da se metalni kompleks IAT-a održi, Vučurević će insistirati i na izmirenju obaveza za penziono i zdravstveno osiguranje radnicima IAT-a, jer su prema njegovom mišljenju, u čitavom procesu naviše kažnjeni radnici kojima se zbog neuplaćenih doprinosa isplaćuju umanjene penzije.

Iako su problemi u IAT-u evidentni, gradonačelnik Trebinja izrazio je zadovoljstvo što na evropskom tržištu još uvijek postoji intenzivna potražnja za proizvodima IAT-a.

„IAT ima svoje mjesto i daćemo maksimum da se svi problemi ovoga preduzeća riješe na zadovoljstvo zaposlenih i u korist Grada Trebinja“ – rekao je Vučurević.

On je dodao da je na današnjem sastanku dogovoreno da se već naredne nedelje ponovo održi sastanak gradonačelnika i čelnika uprave IAT-a, na kome će se utvrditi prioriteti za rješavanje kako bi se ovom kolektivu vratila potpuna stabilnost u poslovanju i povratilo mjesto koje IAT-u od davnina pripada.

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja