Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović rekao je Srni da se osam radnika iz Republike Srpske i BiH, koji su bili u Sočiju bez radnih dozvola, ubrzo vraćaju kući i da je sve pod kontrolom.

soci gradjevinski radnici

"Tim ljudima smo ponudili svu našu pomoć, da im obezbijedimo smještaj i hranu, međutim, oni su zbrinuti. Sve je pod kontrolom i ubrzo se vraćaju kući", rekao je Perović.

On je naglasio da je u Sočiju bilo osam državljana BiH, te da su svi bili bez radnih dozvola, zbog čega će biti kažnjeni i moraju da napuste Rusiju.

Perović je istakao da se radnici iz Republike Srpske i BiH za dan ili dva vraćaju kući.

Vlada Srbije odlučila je da će danas čarter letom iz Sočija u Srbiju hitno biti prevezeno više od stotinu radnika koji u Rusiji borave bez radne dozvole. Avionom će biti prevezeno oko stotinu radnika iz Srbije i oko 20 radnika, državljana BiH.

Avion "Er Srbije" bi, kako je planirano, trebalo iz Beograda za Soči da poleti oko 15.00 časova, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Drama građevinara u Sočiju kulminirala je u petak, 17. januara, kada je tridesetak njih iz BiH i Srbije privedeno, jer nisu imali radne dozvole, istekao im je rok od mjesec dana za turistički boravak u ovom gradu, a nisu imali ni novac, jer plate za posao koji su obavljali, po svemu sudeći "na crno", nisu dobili.