Mediteranski zdravstveni centar ili Druga faza Instituta „Dr Simo Milošević“, nakon zimske pauze koja je iskorišćena za djelimičnu rekonstrukciju unutrašnjosti objekta, biće otvoren 27. januara i spremno će primiti goste koji u ovom objektu tradicionalno borave tokom Praznika mimoze koji počinje 31. januara svečanim otvaranjem na trgu Nikole Đurkovića .

Titova vila u Igalu

U periodu od zatvaranja jesenas u potpunosti je obavljena rekonstrukcija 200 soba i kupatila u bloku „B“. Završen je remont cjevovoda, a nabavljen je i novi inventar i nova sredstva za rad. U sve smještajne jedinice uveden je besplatan WiFi signal kao i novi TV sistemi.

Posebna pažnja je posvećena završetku radovi na izolaciji i rekonstrukciji oštećenih dijelova objekta nekadašnje Titove vile „Galeb“, u kojem će se održati „Izložba cvijeća“, kao prvi program Praznika mimoze koji od ove godine nosi novi naziv, „Mimoza Portonovi“.

„Izložba cvijeća“ će, prema riječima Zorana Živkovića, umjetničkog direktora JUK „Herceg fest“, ove godine u Titovoj vili okupiti 40 izlagača iz regiona.

Po tvrdnji marketing službe Instituta ovako pripremljen, Mediteranski centar je u susret Prazniku mimoze izašao i sa povoljnim i specijalnim aranžmanima. Naime, za boravak u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama na bazi polupansiona, po osobi, u ovom turističkom objektu mora se izdvojiti 36 evra, a za jednokrevetnu 44 evra.

Doplata za pun pansion iznosi šest evra, dok je za boravišnu taksu potrebno izdvojiti jedan evro.

Svi gosti ove renomirane zdravstvene ustanove, koji se odluče za boravak u njoj tokom trajanja Praznika mimoze (31. janur - 1. mart), imaju mogućnost besplatnog korišćenja bazena i teretane.

Cijena ulaznice za maskenbal Praznika mimoze, koji će se održati u Mediteranskom centru u subotu 1. februara, koji i ove godne nosi naziv „Pod maskama“ i na kojem se očekuje oko 400 maskiranih zvanica, iznosi 10 evra.